Centru Cultural
MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.
Sărbătoarea Castanilor - Sărbătoarea localității, ce are loc în fiecare an pe data de 8 septembrie
În fiecare an pe data de 24 iunie sărbătorim ziua de Sânziene sau Drăgaica, cum i se mai spune în popor. În plan religios, Sânzienele se asociază cu sărbătoarea religioasă a nașterii Sfântului Ioan Botezătorul. În calendar avem astfel cruce cu roșu, ceea ce înseamnă o zi de mare sărbătoare în care nu se spală, nu se merge la câmp și nu se fac treburi casnice.
În dimineață de Sânziene înainte de răsăritul soarelui oamenii strâng buchete de Sânziene pe care le împleteau în coronițe și le aruncau pe acoperișul caselor.
Inaugurare Săli Multifuncționale
SĂRBĂTOAREA CUPLURILOR CE AU 50 + ANI DE CĂSĂTORIE
ALĂTURI DE ÎNGERI
(activitate ce a avut loc in data de 08.11.2018)
Tradiţii portul şi folclorul sunt comori inestimabile care definesc un popor, făcându-l unic statornic şi nemuritor în ciuda scurgerii timpului, această moştenire trebuie dusă mai departe prin generaţia copiilor de azi, viitorii adulţi, merită să îşi cunoască tradiţiile, obiceiurile străvechi.
Pentru noi, românii, a vorbi de obiceiuri şi tradiţii astăzi, înseamnă a reflecta asupra vieţii spirituale şi morale a poporului şi de a încerca o revigorare moral - spirituală a tinerei generaţii.
Noi, adulţii, ne aducem aminte cu plăcere de zilele copilăriei noastre, de rădăcinile neamului nostru românesc şi pentru că ne dorim din tot sufletul că tot ce e frumos să nu moară, încercăm să reînviem în sufletele copiilor noştri dorinţa de a cunoaşte trecutul strămoşesc precum şi datinile şi obiceiurile acestui popor.
Considerăm, că orice copil trebuie educat pentru a fi un continuator al valorilor culturii populare şi pentru a-l pregăti pentru integrarea lui în colectivitate, urmărim familializarea sa cu tradiţiile populare, cu evenimentele istorice, precum şi cu valorile spirituale ale localităţii natale şi ale ţării.
lată de ce am considerat necesară abordarea acestei teme, care să-i ofere copilului şansa integrării într-o societate pusă în slujba progresului spiritual şi moral de care are atâta nevoie omenirea.
Au trecut anii şi azi privim cu nostalgie în urmă la vremurile de odinioară şi ne bucurăm de neasemuita frumuseţe a datinilor creştineşti.
Încercăm să reînviem aceste obiceiuri, să scoatem la lumina din sfânta noastră "ladă de zestre" tezaurul păstrat cu multă grijă de poporul nostru.