Dezvoltare Locala

Proiecte de investiții

  • Locuri de casa pentru tineri

Tinerii din comuna Manesti  pot obtine loturi de teren pentru construirea de case.

In baza unei legi ce urmareste dezvoltarea comunicatiilor locale si in special ajutarea familiilor tinere, administratiile locale din tara pot oferii terenuri pentru tineri, in mod gratuit, cu anumite conditii. Acest lucru este pus in practica si la Manesti, decizia fiind foarte bine primita de comunitatea locala. Primaria acorda asemenea terenuri cu titlu gratuit, dar personele care solicita acest lucru trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii minime: 

sa aiba pan in 35 ani

sa dea o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca nu mai detin alta proprietate in comuna Manesti si nici intr-o alta zona din Romania

sa obtina de la parinti o asfel de declaratie care sa confirme acest lucru.

Odata indeplinite aceste conditii, tanarul poate primi pana la 500mp de teren, pe care are obligatia conform legi, de a incepe constructia in termen de 1 an in caz contrar poate pierde terenul.

Administratia manesteana are la dispozitie o suprafata de aproximativ un hectar pe care il poate da in folosinta tinerilor. Loturile de teren sunt amplasate in diferite zone ale comunei , iar 11 persoane au primit deja adeverinte pentru a intra in posesia terenurilor. Pana in acest moment au fost depuse 24 de solicitari.

 

  • Străzi asfaltate

Un important obiectiv propus şi realizat de conducerea Primăriei Măneşti a fost asfaltarea tuturor străzilor din comună şi refacerea celor afectate: Lucrările au fost efectuate la nişte costuri „pământeşti”, dar de bună calitate. Raportat la lucrările efectuate de vechea administraţie, preţul acestor asfaltări este unul incomparabil mai mic!

  • Drumuri pietruite

În urma discuţiilor avute cu cetăţenii satului Gura Crivăţului, conducerea Primăriei Măneşti a găsit de cuviinţă necesitatea pietruirii drumului ce face legătura între această aşezare şi satul Coada Izvorului. Astfel, a fost facilitată deplasarea către lăcaşul de cult de aici, respectiv către cimitirul unde îşi au îngropaţi morţii.

  • Modernizări la Gura Crivățului

Un proiect în aparenţă de mică amploare face toată diferenţa în satul Gura Crivăţului, unde a fost amplasată o punte pietonală. La fel ca şi în cazul lucrărilor de pietruire a drumului, acest proiect asigură o legătură mult mai rapidă între Gura Crivăţului şi Coada Izvorului şi o deplasare în condiţii decente a oamenilor între cele două aşezări.

„Tot în ajutorul cetăţenilor din Gura Crivăţului s-a montat o punte pietonală peste râul Cricovul Dulce, astfel micşorând considerabil timpul în care aceştia pot ajunge la biserica din satul Coada Izvorului şi bineînţeles asigurând o deplasare în condiţii umane şi nu prin apă”, ne-a precizat delegatul sătesc, domnul Oprina Marin.

  • Foişor şi loc de joacă

Un alt obiectiv este amenajarea spaţiului din centrul satului Gura Crivăţului pe care va veni amplasat un foişor, lângă care se va amenaja un spaţiu de joacă pentru copii, obiectiv ce va fi finalizat în 2014.

  • „Minte sănătoasă în corp sănătos”

Pentru a veni în sprijinul sportivilor şi nu numai, administraţia locală se mândreşte cu realizarea terenului de sport cu suprafaţă sintetică, situat în apropierea sediului Primăriei. Acum diferite sporturi (fotbal, tenis de câmp, handbal, baschet) se pot desfăşura pe terenul sintetic din centrul satului Măneşti, spaţiu care era odată plin de vegetaţie, moloz şi gunoaie.

Tot aici îşi pot desfăşura şi orele de sport copiii de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Diboş”. Tot aici pot fi organizate şi întreceri sportive de rezistenţă şi viteză, pe pista din zgură amenajată împrejurul terenului de sport.

  • Investiţii pentru promovarea sportului

Începutul noului sezon fotbalistic a marcat în această vară, la Măneşti, înfiinţarea a două noi echipe de fotbal. De asemenea, în pauza competiţională, noua conducere a Primăriei şi consilierii locali au depus eforturi pentru aducerea terenurilor de fotbal la standarde cât mai bune şi pentru realizarea unor lucrări de modernizare.

De la două echipe de fotbal înscrise în competiţiile judeţene, Măneştiul a ajuns, în această vară, la patru. Astfel, pe lângă deja consacratele Cetatea Coada Izvorului (Liga B Prahova) şi Arizona Zalhanaua (Liga C Prahova), în comună activează, începând din acest sezon, încă două formaţii: Tricolorul Băltiţa, în satul cu acelaşi nume, şi Voinţa Măneşti. Amândouă, fiind proaspăt înfiinţate, au fost înscrise în Liga C Prahova, al treilea eşalon la nivel judeţean. Un lucru foarte important este că, în toate cele patru cazuri, echipele promovează jucători locali, loturile fiind compuse din tineri care provin din satele respective.

Pe lângă sprijinirea a două noi grupări în fotbalul judeţean, conducerea Primăriei Măneşti s-a implicat activ şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de joc. La Măneşti, după aleea cu castani, şi la Băltiţa, la intrarea în sat, terenurile au fost amenajate pentru a putea găzdui meciurile oficiale.

O noutate foarte importantă este că, la Băltiţa, lângă suprafaţa de joc, administraţia locală a realizat, în această vară, o clădire care va găzdui vestiarele şi cabina arbitrilor. O necesitate la fotbalul mare, această clădire oferă condiţii la care multe echipe din fotbalul judeţean doar visează.

După primele două etape din noul seyon competițional, Tricolor Băltița acumulase maxim de puncte, cu un golaveraj 8-2, Arizona a înregistrat o victorie și o înfrângere, golaveraj 3-2, iar Voinţa Măneşti figurează cu două înfrângeri. La Liga B, Cetetea Coada Izvorului avea, după primele două etape, o victorie şi o înfrângere, şi un impunător golaveraj, de 6-1. În etapa a treia, Cetetea joacă acasă, duminică, 9 septembrie, cu NG Brătăşanca, începând de la ora 10.00.

În eşalonul inferior, după runda intermediară, etapa cu numărul 4 programează, duminică, pentru echipele locale, meciurile: Tricolor Băltiţa – Progresul Puchenii Moşneni (, Voinţa Măneşti – CS Brazi şi AS Potigrafu – Arizona Zalhanaua.

  • Un nou teren de sport, deschis în Mănești

Primăria Mănești anunță deschiderea unui nou teren de sport, realizat în timp record, în centrul comunei.

Terenul, pe care se pot practica mai multe sporturi, inclusiv tenis, fotbal sau handbal, este acoperit cu o suprafaţă sintetică şi împrejmuit cu plasă de protecţie.

Obiectivul, amplasat în centrul comunei, în spatele sediului Primăriei, a fost realizat într-un interval de timp foarte scurt. Sărbătoarea localităţii marchează, în acest an, şi inaugurarea noului teren de sport. De altfel, scena de la Festivalul Castanilor a fost amenajată în imediata vecinătate a acestui amplasament.

Inaugurarea face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei. „Am anunţat, încă din campanie, că doresc să promovez sportul, mai ales în rândul tinerilor, iar inaugurarea acestui teren pe suprafaţă sintetică este un pas foarte important. Dorinţa mea este să continuăm şi, în limitele bugetului, să mai amenajăm, pe viitor, şi alte obiective de acest gen. De asemenea, ne gândim şi la o serie de alte măsuri pentru promovarea sportului. Acest teren este destinat oamenilor din comună şi am insistat să fie dat în folosinţă, fără îngrădiri, cât mai repede“, ne-a declarat Constantin Niţoi, primarul comunei.

Contact

                Comuna Măneşti
  Judetul Prahova
  Tel: 0244 484 470
  Fax 0244 484 470
   
  Trimite-ne un e-mail

Curs Valutar

Copyright © 2019 Primaria Comunei Manesti. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.