Informații de
interes public

Alegeri
Locale 2024

Programe și
Proiecte

Formulare
on-line

Operatori
economici


Petiții


Contact

Autorități/Instituții publice centrale
MAI MULT
Instituții publice de interes județean
MAI MULT
Structuri
asociative
MAI MULT
RGPD
 
MAI MULT
0 580
+

de ani de la prima
atestare istorică

0 3880
+

de locuitori
ai comunei

0 48
+

km pătrați
suprafață

0 10
+

proiecte
finalizate

Clip de prezentare al comunei Mănești

Cuvântul Primarului

Se știe că locul unde te-ai născut este locul cel mai frumos și iubit din lume și, fiind legat de locul de naștere, trebuie să-l cinstești prin fapte, demnitate, muncă și onoare. Nimic nu întăreşte identitatea unei localităţi mai mult decât întoarcerea la rădăcini, să cunoşti oamenii care au sfinţit locul, precum şi momentele de răscruce din viaţa comunităţii, de-a lungul timpului. Datoria noastră, a celor care conștientizăm însemnătatea lor, este să nu le dăm uitării, ci să le scoatem la iveală contemporanilor, dar şi generaţiilor următoare, să păstrăm dragostea faţă de satul românesc şi oamenii lui.

Astfel, din iniţiativa conducerii Primăriei şi a Consiliului Local al comunei Mănești s-a luat decizia de a edita prima Monografie a comunei Mănești, plecând de la ideea că localitatea noastră are o istorie aparte, încărcată de mistere, prea puțin cunoscute. Nu trebuie omis nici faptul că, prin această lucrare, aducem un omagiu satului românesc şi ţăranilor, aceşti oameni care prin sacrificiile şi sângele lor, generaţie de generaţie, ne-au păstrat vatra străbună.

Putem spune că istoria satului românesc este însăşi istoria poporului nostru, atât de mult se identifică între ele, dar nu putem neglija prezentul, evoluţia aşezării dovedindu-se a fi plină de dinamism şi individualitate. Satul înseamnă rădăcinile noastre pe care nu avem voie să le uităm!

Cred că „Monografia comunei Mănești” este necesară pentru cunoaşterea şi prețuirea la adevărata valoare a mediului natural, a preocupărilor economice şi social-culturale ale locuitorilor, dar, în acelaşi timp, şi un apel la o mai mare atenţie pentru valorificarea în viitor a potenţialului pe care îl avem.

CU STIMĂ,
PRIMARUL COMUNEI MĂNEȘTI,
CONSTANTIN NIȚOI

Nitoi-removebg-preview

Evenimente

Anunțuri & Informări

Formular de contact


    Sari la conținut