Stema Comunei Mănești

Stema comunei Măneşti, potrivit anexei nr. 1.3, se compune dintr-un scut tăiat.

În primul cartier, pe fond de azur, o pasăre de argint, conturnată, stând pe o lună de argint răsturnată.

În al doilea cartier, pe fond de argint, o cetate zidită, de culoare roşie, având un turn crenelat poziţionat central; turnul este flancat în dextra de un steag albastru, cu lancea de aur, iar în senestra, de o acvilă neagră cu aripile deschise; pe cetate broşează un cavaler în armură de argint, stând pe zidul de intrare al cetăţii; cetatea se deschide cu o poartă de aur.

Semnificaţia elementelor însumate:

Pasărea stând pe lună face referire la stema Smarandei Mănescu, descendenta familiei Mănescu, a cărei existenţă este legată de localitatea Măneşti.

Cetatea reprezintă blazonul familiei Văcărescu, care prin Theodor Văcărescu se va căsători cu Maria Mănescu, al cărei nume este legat de Măneşti, prin construcţiile ridicate aici, respectiv conacul şi biserica.

Drapelul Comunei Cornu

Potrivit anexei nr.1, modelul steagului comunei Cornu este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea steagului de 2/3, de culoare albastru (azur), în centru este imprimată stema localității.

În partea de sus este inscripționat statutul localității "Comuna" cu litere de culoare verde, iar în partea de jos denumirea "Cornu", cu litere de culoare galbenă.

Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime.

Imnul Comunei Cornu

Strofa 1:

PE-UN TĂPŞAN AL PRAHOVEI,

VEZI MINUNEA VREI NU VREI!

DE LA LUNCĂ PÂNĂ-N PLAI,

O GRĂDINĂ COLŢ DE RAI!

...
Sari la conținut